Smaki-maki
Мережа доставки
суші та піци
Завантажити
Меню
Доставимо до 29 хв
або отримай рол/піцу в подарунок
-184 грн
Кілограм
970г
Кілограм
Філадельфія Мікс, Теплий сирний, Сирний з лососем, Рол з печеним лососем (не належить до категорії теплих)      

У чому криється секрет довголіття японців

У всьому світі Японія вважається справжнім рекордсменом за кількістю довгожителів. А щоб дізнатися, чому так – замовте роли у Франківську, щоб доторкнутися до їх системі харчування і унікальної культури.

Секрет довголіття – в унікальному харчуванні

Японський раціон – одна з причин, чому в цій країні живуть довше. Що ж в ньому приховано і що варто знати?

Мінімальне споживання

Головний секрет криється в тому, що японці вживають їжу тільки для того, щоб наситити свій організм. Попри велику кількість страв на столі, вони ніколи не їдять більше, ніж їм потрібно. На відміну від європейської культури харчування, що спрямована на приборкання голоду і великі порції, японці вважають за краще мінімалізм – трохи продуктів, однак максимально поживних і корисних.

Наприклад, один з японських довгожителів, Сігеакі Хінохара практикував мінімальне споживання продуктів: цитрусовий сік, морепродукти, трохи рису, овочів, а також дозволяв собі не більше ста грам м’яса (свинини або курятини) в тиждень. У підсумку він зумів прожити до ста п’яти років!

Максимум морепродуктів

Велика частина японського раціону складається безпосередньо з морепродуктів – риби, кальмарів, креветок та інших. Не секрет, що в них міститься безліч кислот Омега-3 і Омега-6, які є основним будівельним матеріалом для нашого здоров’я і мозку.

Також морепродукти містять вітаміни (B, C, PP), а також мінерали – Йод, Калій, Кальцій, Фосфор та інші, необхідні для повноцінного функціонування життєвих систем. Краби насичують організм Цинком, а ось минтай – вітаміном А. Цікаво, що минтай є основою дитячого раціону в Азії, в той час як у нас він досить непопулярний.

Достаток рису

Японія – одна з країн, де виробляють понад 90% всього врожаю рису на планеті. А тому не дивно, що там його споживають часто і з задоволенням. Особливо йдеться про коричневий рис, що більш багатий на вітаміни та корисні речовини.

Вживають також і дикий рис, а ще використовують безліч способів його приготування, щоб він не набридав – від варіння, до тушкування з овочами та приготування суші з рибою.

Що ще впливає на довголіття японців?

Japanese boy eating meat; Shutterstock ID 178891739; PO: today.com

 

Не тільки їжа і корисні продукти впливають на тривалий термін життя, але ще й безліч інших, необхідних речей.

Висока фізична активність

В Японії життя після 50-ти не закінчується. Навіть старі, яким вже давно за 90, активно займаються спортом. Звичайно ж, мова йде про досить легкі види повсякденної активності – йогу, гольф, прогулянки на свіжому повітрі і так далі. Також популярні заняття бойовими мистецтвами, що значно зміцнюють серце і м’язи.

Планування наперед

Цікаво, що багато вчених вважають, нібито секрет довголіття японців в понятті під назвою «ікігаї». Це так званий сенс життя. Японці завжди планують все наперед, незалежно від того, в якому віці вони знаходяться. Подейкують, що таким чином вони відганяють старість, ніби переносячи її на більш пізній термін.

Відсутність ізоляції

Так зване «моаї» – ще одна причина японського довголіття. Його сенс полягає в наявності спільнот, де люди допомагають одне одному і збираються разом, щоб приємно провести час. Доведено, що наявність тісного кола друзів, постійне спілкування і соціалізація позитивно впливають на здоров’я і дозволяють подовжити термін життя.

Читайте також
21
August
Які гриби використовуються для приготування піци

Гриби – один з найпопулярніших видів начинок у піцах, які можна зустріти на теренах ресторану Smaki-Maki. А про те, які саме види грибів використовують, а ще – яку користь вони несуть, читайте далі у статі. Найпопулярніші види грибів для піци Сьогодні для приготування піци використовують як мінімум десять різновидів грибів у залежності від регіону приготування, […]

08
August
Базилік: король приправ та піци

Серед найпопулярніших інгредієнтів у піці в Івано-Франківську варто відзначити не салямі або ковбаски, а таку незвичну приправу, як базилік. А детальніше про неї та її особливості — далі у статі.  Все, що ви хотіли знати про базилік Приправа, яка сьогодні знайдеться у кожного на кухні, потрапила у Європу з далекої Азії та Африки. Проте інгредієнтом […]

16
November
Топ-6 найпопулярніших піц в Італії

Не лише у ресторані https://if.smaki-maki.com/picza/ можна скуштувати найсмачнішу піцу, а й безпосередньо в Італії – країні, де вперше створили цей унікальний коржик. Чим же сьогодні тішаться італійці, й які піци вони обирають – далі у статі. Сицилійська Одна з найбільш популярних піц в Італії печеться саме у ресторанах на Сицилії. Там вона стає майже ідентичною […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Smaki-Maki .